Jag har blivit med höns! Eller vi. Vi har skaffat höns i bostadsrättsföreningen.

Ikväll var jag nere hos hönsen och våra gemensamma odlingslådor och donade. Alldeles kort, men det räckte för att fylla på med energi och hopp om liv. Jag älskar att dona i min ensamhet under ljumma sommarkvällar. Skit under naglarna, doft av gräs, fågelkvitter, stillhet. All min längtan finns där. Och nu, nu finns den där precis utanför husknuten. Det är nytt och något som jag inte trodde fanns här i Bagarmossen. Gräv där du står.

Flocken. De är bara fyra och dessutom dvärghöns. Och vi har dem bara till låns över sommaren. Det passar mig perfekt.

I min dröm om livet på landet ingår höns. Nu kan jag öva på att hålla höns tillsammans med andra. Jag är så sliten av småbarnsliv, jobb och pollenallergi just nu att jag aldrig hade pallat sköta en flock höns själv. Dessutom får jag lära känna mina grannar och min självförsörjningsgrad ökar med minst en promille.

img_0908