Idag var jag återigen och arbetade på Bagisodlarnas skogsträdgård. Denna gång skulle hugelbädden restaureras. För att kunna göra det var vi tvungna att gräva upp och flytta en massa plantor, däribland sinnessjuka mängder kajplök. Så jag passade på att skörda och göra pesto.

Ingredienser

Kajplök
Olivolja
Solrosfrön
En skvätt äppelcidervinäger
Lite citron
Lite honung
Salt

Så gör du

Hacka kajplöken, så mycket du vill ha. Lägg i en mixerbunke. Häll på olivolja så det täcker löken. Tillsätt solrosfrön efter behag. Mixa och tillsätt eventuellt mer olivolja tills du fått en bra konsistens. Jag tillsatte lite surt, sött och salt för att balansera den ganska kraftiga löksmaken. Gör så du med, om dina smaklökar känner för det.

Ät direkt eller förvara i kylen. Håller sig minst en vecka.

img_1148
Här gräver vi upp en kollapsad hugelbädd. Senare lade vi ned nya stockar i botten och lade på ny jord.